Nyttige tips
Home

 

Her finner du nyttige tips knyttet til oversetting, tekstbehandling  og generelt nyttige datatips for alle som driver med kontorarbeid - det meste forfattet av min mann. For at du skal slippe å sjekke denne siden med jevne mellomrom for nye tips - så sender jeg ut nyhetsbrev når webstedet oppdateres. Du står helt fritt til å melde deg på eller av nyhetsbrevene når som helst - mer info om personvern og nyhetsbrev. Meld på nyhetbrev ved å sende mail her . Om du har behov for ytterligere veiledning enn gitt nedenfor så kan du også få dette gratis av min mann (gjelder kun mine kunder) - du kan sende ham en e-post med ditt eventuelle spørsmål her.

____________________________________________________________________________________

Hjelp!  - jeg skulle gjerne hatt ett utenlandsk tastatur.

Skriver du av og til brev, en e-post, eller for den del kun ett utenlandsk navn, hvor du strever med å finne de riktige utenlandske bokstavene? Ett godt tips kan da være å gratis installere Microsoft Visual keyboard - interaktive tastatur. Da får du et lite eget tastatur på skjermen (se bilde nedenfor) som du kan justere etter type språk - og dermed få de relevante tegn. Tastaturet kan du åpne (og fjerne) uansett hvilket program du sitter å jobber med. Programmet (add-inn) krever ikke stor plass på din PC og du kan laste det ned direkte fra Microsoft sitt nettsted her.

 

For å enkelt skifte mellom språk du jobber med (uavhengig) av om du har Visual Keyboard installert så anbefales at du har "language bar" synlig i Windows. Det gjør du ved å gå til "Control Panel" og velg "language/språk". Avhengig av besøk på denne siden vil jeg eventuelt forklare mer i detalj hvordan den funksjonaliteten fungerer. Bruker du eksempelvis Word/Excel så kan du også finne ulike symboler/tegn/bokstaver under "Insert/sett inn" -> "symbol"

Hjelp! - jeg får henvisning til utenlandsk måle-enhet.

Så hva er da denne måle-enheten i forhold til norsk eller europeisk standard?. Hvordan du raskt og enkelt finner det ut er forklart her.

 

_________________

Personvern

Det blir under ingen omstendighet sendt ut informasjon som du ikke selv har takket ja til å motta fra www.tolking.com. Du har når som helst mulighet til å melde fra at du vil bli slettet fra listen over nyhetsbrev - og du vil omgående bli slettet fra distribusjonslisten. E-post-registre for nyhetbrev blir ikke, og vil ikke bli videreformidlet til tredjepart.

Gratis veiledning

Gratis veiledning gies selvsagt innen rimelighetens grenser, men ikke vær redd for å stille spørsmål :-)

 

 

Tilbake til toppen av siden